Samskapa – ”skapa utveckling tillsammans”

Företagsnamnet bygger på vår övertygelse om att utveckling skapas tillsammans. I vår organisation är det ett pågående och ömsesidigt arbete med våra ungdomar, dennes professionella- och privata nätverk samt med våra uppdragsgivare.

Vårt samskapande inbegriper också värdeskapande tillsammans med andra samhällsaktörer; så som myndigheter, utbildningsinstitut, föreningar samt andra välfärdsaktörer och intressenter. Vår ambition är att bidra till den svenska välfärdens utveckling.

Vår vision

”Att få utsatta ungdomar att förstå och realisera sin fulla potential”

Vår verksamhetsidé

Vi skapar mervärde för Sveriges kommuner genom att möjliggöra för utsatta barn, unga och familjer att leva sin potential. Vi erbjuder individanpassade helhetslösningar och använder allas samlade erfarenhet och kunskap när vi samskapar utveckling GENOM individen. Vårt arbete ska ge mätbara och hållbara resultat som gör skillnad på riktigt.

Att samskapa med andra

Vi på Samskapa tror att Sverige behöver mer gränsöverskridande samarbete för att hantera vår gemensamma välfärdsutmaning. Vi vill bidra genom att innovera med offentliga, idéburna- och privata organisationer samt med forskarsamhället. Tillsammans kan vi forma och omforma framtidens välfärdstjänster för högre kvalité och effektivitet, till nytta för alla.

Basfakta om Samskapa

För 2022 gäller följande:

Samskapa omsatte 107 miljoner och hade cirka 120 anställda. Verksamheten bedriva på ett tiotal arbetsplatser, huvudsakligen i Skåne län.

Utbildningsnivåer

Personal som anställs av Samskapa för att verka som behandlingspedagoger till våra ungdomar rekryteras främst utifrån ett krav på minst 2-års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete samt minst 3 års erfarenhet med målgruppen, och en naturlig fallenhet för vård- omsorgs- och behandlingsarbete.

Vi specialiserar i komplexa ärenden och därför arbeta vid utifrån en modell som vi kalla för PIB (Professionellt Integrerad Behandling). Här finns en specialistkompetens såsom Steg 1 terapeuter, sjuksköterska, psykolog, psykiater, arbetsterapeuter. Bland Samskapas tjänstemän, de som planerar och styr den dagliga verksamheten, finns bland annat personalvetare, socionomer, beteendevetare och ekonomer mm. Den genomsnittliga medarbetaren har 8 års erfarenhet av sitt yrke.

Kollektivavtal

Samskapa har kollektivavtal och är medlem i Vårdföretagarna

Medarbetare på Samskapa

Språkmöjligheter

På de olika arbetsplatserna i företaget finns mängder av olika språkkunskaper.

Medarbetarundersökning

Här hittar du Samskapas medarbetareundersökningar för åren 2021 och framåt.

2021

2022

Sjukfrånvaro

Sjukfrånvaro för 2022 var 6.7%

Ägare- och styrelseinformation

För 2023 gäller följande:

Styrelse

Daniel Oja

Mathias Johnson

Darryl McCormack

Företagsledning

Daniel Oja, VD

Mathias Johnson, Verksamhets- och Affärsutvecklare

Darryl McCormack, HR-ansvarig

Mohammad Aoudi, Verksamhetschef

Johanna Quvang, Verksamhetschef

Annika Malmberg, Ekonomiansvarig

Emil Magnusson, Kvalitetsutvecklare

Ägare

Samskapa Behandling AB ägs av Samskapa i Sverige AB. Samskapa i Sverige ägs i sin tur av Daniel Oja, Mathias Johnson, Darryl McCormack och Samskapa Partners AB (ägs av 11 medarbetare på Samskapa Behandling AB). Samtliga fysiska ägare är verksamma i Samskapa Behandling AB.

Samskapa i Sverige Ab org.nummer: 559031-5494

Samskapa Partners AB org.nummer: 559416-4377

För mer information om vårt organisationsnummer, bolagsform, VD, styrelse och säte se Samskapas företagsinformation på allabolag.se Samskapa behandling AB – Bokslut & Nyckeltal

Ekonomi – bokslut, ekonomiska nyckeltal

Bokslut

Här hittar du Samskapas årsredovisningar från 2016 och framåt.

Samskapa behandling AB – Bokslut & Nyckeltal

Nyckeltal

Här hittar du Samskapas nyckeltal Samskapa behandling AB

Bokslut & Nyckeltal